Gastlanden voor EK 2028 zijn Verenigd Koninkrijk en Ierland

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn gastland voor het EK 2028. Dit heeft de UEFA op 10 oktober 2023 bekend gemaakt, alhoewel deze uitkomst al te verwachten was.

EURO 2028 wordt gespeeld in Engeland, Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Wales. Aangezien deze combinatie van landen als enig overgebleven geïnteresseerde nog aanspraak maakte op de toewijzing, is het niet verrassend dat zij het Europees Kampioenschap voetbal in 2028 mogen organiseren.

Desondanks werd er in het Zwitserse Nyon een officiële ceremonie gehouden voor de toewijzing van dit toernooi en het EK 2032.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-10-2023 12:15 | Bijgewerkt op: 10-10-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn gastland voor het EK 2028. EURO 2028 wordt gespeeld in Engeland, Ierland, Noord-Ierland, Schotland en Wales.


Over de auteur van 'Gastlanden voor EK 2028 zijn Verenigd Koninkrijk en Ierland'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.