UEFA introduceert nieuw format van de EK-kwalificatie 2028

De UEFA introduceert een nieuw format voor de EK-kwalificatie van 2028. Er zullen 12 groepen zijn van 4 of 5 teams, waardoor de competitie minder voorspelbaar wordt en meer teams de kans krijgen zich te kwalificeren.

In dit nieuwe format kan elk team elkaar treffen en bestaat elke ontmoeting uit een thuis- en uitwedstrijd. Dit was voorheen ook al het geval. Nu er 2 groepen meer zijn, maken dus ook 2 teams meer kans op kwalificatie voor het Europees Kampioenschap voetbal.

Groepen van 4 of 5 teams

De teams die ingedeeld worden in groepen van 5 starten hun kwalificatiereeks in maart. Teams die nog uitkomen in de Nations League kwartfinales of play-offs voor promotie/degradatie starten in juni. Teams die de UNL Final Four spelen worden ingedeeld in groepen van 4 starten in september.

Kwalificatie voor EK 2028

Groepswinnaars van deze nieuwe EK-kwalificatie plaatsen zich rechtstreeks voor het Europees Kampioenschap, terwijl de nummers twee zich ofwel direct plaatsen of deelnemen aan play-off wedstrijden (samen met teams uit de Nations League voor kwalificatie voor het EK voetbal).

UEFA introduceert nieuw format van de EK kwalificatie 2028

Ook in het nieuwe format van dit voetbaltoernooi is het mogelijk om te wedden op sport.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 01-02-2023 21:28 | Bijgewerkt op: 01-02-2023 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



De UEFA introduceert een nieuw format voor de EK-kwalificatie van 2028. Er zullen 12 groepen zijn van 4 of 5 teams, waardoor kansen worden vergroot.


Over de auteur van 'UEFA introduceert nieuw format van de EK-kwalificatie 2028'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.