Verenigd Koninkrijk en Ierland kandidaat voor EK 2028

Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Noord-Ierland stellen zich kandidaat voor het EK 2028. De landen hebben zich nu formeel gemeld bij de UEFA om het voetbaltoernooi te mogen organiseren.

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben een groot onderzoek ingesteld naar de haalbaarheid van de organisatie van een groot voetbaltoernooi. Daarbij heeft men gekeken naar de gevolgen voor de economie, de politiek en de financiën van het WK 2030 en EK 2028.

De keuze is dus gevallen op laatstgenoemde, als het op twee na grootste sportevenement ter wereld. Er zijn namelijk minder kosten voor het organiseren van een EK dan een WK, terwijl de opbrengsten ongeveer gelijk zijn.

Volgens de vijf landen kan vinden dat zij een compact Europees Kampioenschap kunnen leveren middels een unieke samenwerking tussen maar liefst vijf landen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-02-2022 20:11 | Bijgewerkt op: 07-02-2022 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Noord-Ierland stellen zich gezamenlijk kandidaat voor het EK 2028.


Over de auteur van 'Verenigd Koninkrijk en Ierland kandidaat voor EK 2028'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.