De UEFA onderzoekt uitbreiding EK 2028 naar 32 deelnemers

De UEFA onderzoekt de mogelijkheid om het Europees Kampioenschap 2028 uit te breiden van 24 naar 32 deelnemers. In navolging van het succes van het grote evenement in 2021, wil men nu een stap verder gaan.

In 2016 werd het format van het toernooi nog gewijzigd van 16 naar 24 teams, en nu wil de Europese voetbalbond het toernooi nogmaals uitbreiden met meer deelnemers. Dat zou betekenen dat maar liefst 32 van de 55 lidstaten zullen meedoen op het hoofdtoernooi in 2028.

De uitbreiding van het aantal teams zorgt voor meer groepen en wedstrijden. Doordat er steeds kleinere voetballanden zullen spelen op het EK, worden de groepswedstrijden oninteressanter. Ook stelt de kwalificatieronde dan steeds minder voor, aangezien meer dan de helft van de landen zich zullen kwalificeren.

De UEFA volgt hiermee de FIFA, die het WK 2026 uitbreiden van 32 naar 48 deelnemers. Door een uitbreiding worden meer landen betrokken bij het evenement, kunnen meer fans een wedstrijd bezoeken en is het toernooi commercieel aantrekkelijker.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-06-2021 17:03 | Bijgewerkt op: 11-06-2021 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De UEFA onderzoekt de mogelijkheid om het Europees Kampioenschap 2028 uit te breiden van 24 naar 32 deelnemers.


Over de auteur van 'De UEFA onderzoekt uitbreiding EK 2028 naar 32 deelnemers'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.