Rusland en Turkije willen EK 2028 organiseren en doen bod

Vandaag, 23 maart 2022, sloot de deadline voor het bekend maken van de interesse om het EK 2028 te organiseren. Rusland en Turkije hebben op de laatste dag aangegeven een potentieel bod te willen doen.

De landen die nu een gooi willen doen naar de organisatie van het Europees Kampioenschap 2028 zijn:

  • Verenigd Koningkrijk en Ierland
  • Rusland
  • Turkije

De gezamenlijke interesse van het Verenigd Koninkrijk en Ierland was al enige tijd bekend, maar de kandidaatstelling van Rusland en Turkije is wel enigszins verrassend. Des te meer omdat Rusland momenteel in oorlog is met Oekraïne, het Russische voetbal is uitgesloten van deelname en er forse sancties tegen het land lopen.

Reactie van UEFA op interesse van Rusland

De UEFA heeft gereageerd op de verrassende interesse van Rusland. Men ziet de aanmelding als een soort provocatie, des te meer omdat er mogelijk nog meer sportieve sancties tegen het land kunnen worden ingesteld.

Russische teams, zowel nationaal als op clubniveau, zijn uitgesloten van deelname aan competities van de UEFA en de FIFA. De Russische voetbalbond is echter geen onderdeel van enige uitsluiting en blijft een actief lid van beide voetbalbonden.

De toewijzing van het gastland van EURO 2028 zal in september 2023 bekend worden gemaakt door de UEFA.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 23-03-2022 19:12 | Bijgewerkt op: 23-03-2022 | Door: Patrick de Graaf


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Rusland en Turkije hebben aangegeven een bod te willen doen op de organisatie van het EK 2028. Het Verenigd Koninkrijk/Ierland is de derde kandidaat.


Over de auteur van 'Rusland en Turkije willen EK 2028 organiseren en doen bod'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.